Græskarsuppe

En anderledes græskarsuppe med smæk på smagen og noget for øjet

4 personer:
Tilberedningstid: ca. 30 min + ½-1 time i ecokuben 

ecokuben – den moderne høkasse tilbyder fleksible spisetider: 
Som alt madlavning i en høkasse kan retten stå længere tid i ecokuben indtil familien er klar til at spise.

Græskarsuppe ecoinvent

Ingredienser:
300g kyllingebryst
1 løg
2 gulerødder
1 fed hvidløg
½ chili
1/4 tsk. cayennepeber (bare et lille drys)
1 lille Hokkaido græskar
5 -7 dl grøntsags bouillon (eller så det dækker ingredienserne i gryden)
2 dl mælk
1 lille dåse majs
1 håndfuld dild.
2 spsk. hvedemel
olie til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skær kylling i tern

Pil løget og skær det i tern

Skær gulerødder i små tern

Hak hvidløg og chili fint

Skræl græskarret, fjern kerner og skær det i store tern

Sauter kyllingebryst i gryden med olien, skru ned for varmen, tilsæt derefter løg, hvidløg, ceyennepeber og gulerødder og sauter ved middel varme. Det skal ikke tage farve.

Tilsæt mel og rør rundt

Tilsæt græskar, majs, chili og bouillon

Smag til med salt og peber

Bring det i kog og lad det simre under låg i ca. 2 minutter

Placer derefter gryden i ecokuben og luk ecokuben godt til. Lad det stå i ca. ½ -1 time i ecokuben

Når i skal spise tages gryden ud af ecokuben og mælk og dild tilsættes. Suppen bringes i kog i et minut og du har en dejlig suppe klar til servering.

Tip: Kyllingen kan fint udelades hvis du ønsker en vegetarsuppe. Suppen kan tilsættes lidt limesaft.

Velbekomme

ecokuben den moderne høkasse.

Sparer både tid og energi - lær mere om høkassekogning her: ecokuben, den gl. dags høkasse i nye klæder | ecoinvent