Der er noget særligt ved at lave mad, der passer sig selv – især når den både smager fantastisk og sparer på energien. Vi har lavet en simpel, krydret indisk dahl i vores moderne høkasse og serveret den med en frisk raita og lidt frisk hakket persille på toppen. Hvis du er vild med mad med linser og gerne vil prøve kræfter med høkassemetoden, er det her et oplagt sted at starte.
Opskrift på indisk Dahl med røde linser og Beluga- linser
Ingredienser:
200g linser – 100g røde linser + 100g beluga linser
Et stort løg
2 fed hvidløg
3 cm fint revet ingefær (det der svarer til 1-1½ spsk.)
1 tsk. chiliflager (juster mængden alt efter hvor stærk du kan lide retten)
1 tsk. koriander
1 tsk. garam masala
½ tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje (kan udelades)
Salt
400g flåede tomater
400 g kokosmælk
Saften af ½ lime
5 dl vand
1 bouillonterning – grøntsags eller kylling
Server med ris og raita, som er en superfrisk dressing a la tzatziki.
Et tip er sorte eller røde ris de smager fantastisk og skulle være super sunde.
Sådan gør du:
Start med at sætte linserne i blød i rigeligt vand.
Hak løg
Riv ingefær og hvidløg – du kan også hakke dem fint.
Hæld et par spsk olie i en gryde og sauter løg hvidløg og ingefær.
Når løgene er gennemsigtige tilsættes krydderierne, og de steger med et par minutter, til det dufter skønt.
Herefter tilsætter du tomater, kokosmælk, vand og bouillonterning.
Til sidst hælder du vandet fra linserne, skyller dem og tilføjer dem til retten.
Kog retten op i et par minutter til alt er gennemvarmt og placer gryden i ecokuben den moderne høkasse.
lad den stå en times tid eller gerne et par timer for mere smag.
Husk at Ifølge fødevarestyrelsens anbefalinger må temperaturen i retten ikke må komme under 55 grader. (link)
Server med ris, Raita og et grønt drys (persille eller koriander) på toppen.
Hurtig opskrift på Raita:
½ groft revet agurk – (kerner fjernes).
3 dl surmælksprodukt – græsk yoghurt, cremefraiche eller lign.
1 fed hvidløg presset eller meget finthakket.
En håndfuld hakket mynte og saft af en ½ lime.
Bland alle ingredienser og smag til med salt og peber
Tip:
Tilføj evt. flere grøntsager i retten – gulerødder, søde kartofler eller spinat.
Man kan også bruge andre slags linser evt. Danske økologiske Anicia linser