Ingen stress Juleaften! Hold julemiddagen varm med ecokuben og vær bæredygtig samtidig……

Kan du genkende, at det nogen gange kan være svært, og til tider stressende, at time hele middagen så alt er varmt, når I skal til at spise.

Den traditionelle danske julemiddag består jo som bekendt af mange elementer. Både kød og tilbehør som sovs, kartofler, rødkål etc. smager nu engang bedst, hvis det er varmt.

Jeg gør det, at jeg bringer de hvide kartofler i kog – lader dem koge et par minutter, og sætter dem så i ecokuben, et par timer før vi skal spise. Så står de og koger færdig, og er perfekte og varme når jeg skal servere dem. Når de først står i ecokuben skal jeg ikke tænke mere på dem. Der er ingen riciko for, at de koger ud eller koger over.

Når jeg har lavet sovsen, og den stadig er kogende, stiller jeg også den i en ecokube og det samme med den varme rødkål. Det gør jeg en times tid eller halvanden før servering. Bare du sørger for, at det er godt varmt, når du sætter det i ecokuben, og at grydens størrelse passer til indholdet, så kan det fint holde sig varmt til du skal servere det. Du behøver ikke holde øje med ecokuben – den passer sig selv.

Det eneste jeg skal tænke på inden servering, er kødet og de brunede kartofler.

Lur mig, om ikke også de brunede kartofler kan laves lidt før, og holdes varme i ecokuben – Jeg har ikke prøvet det endnu, men det vil jeg gøre her til jul.

Resultat – ingen stressen rundt. Jeg er dejlig afslappet, og har tid til familien og også tid til at tage imod de gæster der kommer til julemiddagen.

Tip: Som tommelfingerregel kan du bruge følgende tider: 2 liter vand der er 100 grader varmt, når det sættes i ecokuben, er stadig ca. 82 grader varmt efter en time i ecokuben. Efter 2 timer, 72 grader varmt og efter 3 timer, 65 grader varmt. Dette er dog forudsat, at gryden passer nogenlunde til indholdet – den skal helst være 3/4 fyldt. Hvis du har mindre volumen end det der svarer 2 liter holder det på varmen lidt kortere tid.

Fakta om ecokuben: Bæredygtig – Fremstillet i 100% naturmaterialer – bruger ikke strøm – holder din mad varm og dine drikkevarer koldeSe mere om ecokuben og bæredygtighed her