Kylling i karry – med et strejf af søde æbler

Kylling og karry med søde æbler er en af mine favoritter. Denne ret er cremet og lækker. I stedet for fløde bruger jeg kokosmælk som giver retten et asiatisk touch. Sørg for at bruge en god karry der giver retten noget smag. Til denne ret skal du ikke tænke på at lave tilbehør ved siden af.

4 personer

Tilberedningstid: ca. 15 min + 1½ time i ecokuben

Grydestørrelse på ca. 3L passer til denne ret

Ingredienser:
400 g. kylling – bryst- eller lårfilet
2 spsk. mel
2 æbler
1 løg
1 spsk. karry – mellemstærk
4 dl. kokosmælk
3 dl. bouillon
3 dl. ris
1-2 spsk. rapsolie til stegning
Salt og peber
Olie til stegning

Fremgangsmåde:
Skær kylling i tern og vend det i melet
Skræl løg og skær det i tern
Skær æble i grove tern
Sauter kød, karry, løg og æbler i gryden ved middel varme
Tilsæt bouillon og kokosmælk
Smag til med salt og peber
Tilsæt ris til sidst

Bring det i kog og lad det koge under låg i ca. 2 minutter til alt er gennemvarmt. Placer gryden i ecokuben og luk ecokuben godt til.

Lad retten stå i ca. 1½ time i ecokuben imens du laver andre ting. Ecokuben passer sig selv, du skal ikke holde øje med den. Du/I kan spise når det passer ind. Retten kan fint stå i ecokuben i 3 timer uden at blive kold.
Husk dog at det er en god ide at varme retten igennem på blusset igen hvis temperaturen er kommet under 65 grader.

Tip:

  • Hvis du foretrækker at koge risen ved siden af kan du nøjes med at bruge 2-3 dl. kokosmælk i retten og udelade bouillon. Væsken skal bare lige kunne dække ingredienserne i gryden.
  • For at gøre retten mere fedtfattig kan du udelade at bruge kokosmælk og kun bruge bouillon eller vand

Velbekomme

Kød, karry, løg og æbler sauteres i olie ved middel varme

Tilsæt bouillon og kokosmælk til sidst og smag til med salt og peber – kog retten igennem og sæt den i ecokuben i 1½ time eller længere.