Kyllingegryde med broccoli, spinat og quinoa

En vitaminbombe som giver kroppen et boost i den kolde tid. En fedtfattig ret som er nem at lave når du bruger ecokuben. Du behøver ikke tilbehør det er en ”all in one” ret.

4 personer

Tilberedningstid: ca. 15 min + 1½ time i ecokuben. Grydestørrelse på ca. 3L passer til denne ret

Ingredienser:

  • 300g spinat fra frost
  • 1 buket broccoli
  • 1 aubergine
  • 1 fed hvidløg
  • 450g kyllingebrystfilet
  • 5 dl hønsebouillon eller 1 stk. bouillonterning + 5 dl vand
  • 1/4 dl soyasauce
  • 1 dl quinoa
  • 1½ tsk. timian
  • 1-2 spsk. rapsolie til stegning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:
Optø spinaten
Pluk/skær broccoli buketten i mindre buketter de må gerne være lidt store
Skær aubergine i grove tern på ca. 3×3 cm
Pres hvidløget i en hvidløgspresser
Skær kyllingebryst i tern eller strimler
Sauter hvidløg og kylling i en gryde ved middel varme
Tilsæt aubergine, timian, salt og peber og lad det brune lidt
Tilsæt resten af ingredienserne: bouillon, soyasauce, spinat, broccoli og qinoa

Bring det i kog og lad det koge under låg i ca. 2 minutter til alt er gennemvarmt. Det må ikke koge på blusset for længe så broccolien koger ud.
Placer gryden i ecokuben og luk ecokuben godt til.
Lad det stå i ca. 1½ time i ecokuben og du har en dejlig sund og velsmagende gryderet
Husk, madlavning i ecokuben er fleksibel – den ret på billedet har stået i ecokuben i 3½ time fordi vi ikke lige havde tid til at spise før. Retten bliver bare mere smagfuld af at stå længere.

Husk at hvis retten kommer under 65 gr., er det en god ide at koge den op igen inden servering.

Tip: du kan skifte auberginen ud med squash – i stedet for quinoa kan du bruge 100g groft pasta

Velbekomme

Retten skal lige koge op under låg inden den sættes i ecokuben.

Kyllingegryde efter 3½ time i ecokuben –  broccolien har stadig bid pga. den skånsomme tilberedning i ecokuben.