Tilberedningstid og vejledning

Se tilberedningstider her

Vejledning

Generelt gælder følgende fremgangsmåde:
1. Brun dine ingredienser i gryden og tilsæt væske
2. Kog retten under låg i 2-5 min
3. Sæt straks gryden med den kogende ret i ecokuben
4. Lad det stå og hygge sig, imens du laver andre ting. Bemærk, det er vigtigt, der er låg på gryden for at holde på varmen.

Tilberedningstider:
Tilberedningstiden varierer alt efter gydestørrelse, væskemængde og størrelse på kød eller grøntsagsstykker etc.
Generelt gælder det, at tilberedningstiden i ecokuben er dobbelt så lang som på alm. kogeblus. Med ecokuben skal du ikke holde øje med retten, spisetiderne bliver mere fleksible og du sparer på strømmen samtidig.

Jeg anbefaler, at du bruger de vejledende tilberedningstider i starten, og ellers prøver dig lidt frem.

HUSK: hvis temperaturen i maden kommer under 65 grader, er det generelt en god ide at koge retten op igen inden servering.

Tip: Du får det bedste resultat ved ikke at have alt for store stykker kød og grønt og kogetiden reduceres jo mindre stykkerne er. For de hårde grøntsager og kød er en str. på ca. 2x2cm. passende.Vælg en størrelse gryde der passer til indholdet. Det er optimalt hvis gryden er fyldt ¾ op.

Retten må gerne stå længere tid i ecokuben – grøntsager koger ikke ud, og du får blot mere smag i retten.

Vejledende tilberedningstider

Koges på blus

Placeres i ecokuben

Kartofler 2-5 minutter 30-60 minutter
Gryderetter med kylling i tern og grøntsager 5 minutter 1½ time
Gryderetter med svinekød i tern og grøntsager 5 minutter 2 timer
Gryderetter med hakket kød og grøntsager 5 minutter 1½ time
Risengrød 2-5 minutter 1½ -2 timer
Ris 2 minutter 40-50 minutter