Tilberedningstid og vejledning

Hvordan virker ecokuben?

Det er nemt at færdigtilberede mad i ecokuben. Man skal blot varme maden op på komfuret
og efter få minutter kan man sætte gryden ned i ecokuben.

Generelt gælder følgende fremgangsmåde:
1. Brun dine ingredienser i gryden og tilsæt væske
2. Kog retten under låg i 2-5 min
3. Sæt straks gryden med den kogende ret i ecokuben
4. Lad det stå og hygge sig i længere tid, imens du har tid til at lave andre ting.

Vejledende tilberedningstider

Tilberedningstiden varierer alt efter grydestørrelsen, væskemængde og størrelse på kød eller
grøntsager.
Generelt gælder det, at tilberedningstiden i ecokuben er dobbelt så lang som på alm.
kogeblus. Vi anbefaler, at du bruger de vejledende tilberedningstider i starten, og ellers prøver
dig frem.

Retten må gerne stå længere tid i ecokuben – grøntsager koger ikke ud, og du får blot mere smag i retten.


HUSK: Hvis temperaturen i maden kommer under 65 grader, er det generelt en god ide at
koge retten op igen inden servering.

 

 

Vejledende tilberedningstider

Koges på blus

Placeres i ecokuben

Kartofler 2-5 minutter 30-60 minutter
Gryderetter med kylling i tern og grøntsager 5 minutter 1½ time
Gryderetter med svinekød i tern og grøntsager 5 minutter 2 timer
Gryderetter med hakket kød og grøntsager 5 minutter 1½ time
Risengrød 2-5 minutter 1½ -2 timer
Ris 2 minutter 40-50 minutter