Hvordan bruges ecokuben

Nem aftensmad

Hold din mad varm

Hævning af gærdej

Køletaske

Nem og velsmagende aftensmad – der færdigtilbereder sig selv!

Lav velsmagende og sunde gryderetter, grød eller suppe i ecokuben helt uden at holde øje. Der er ingen risiko for, at det koger over, eller brænder på. Ecokuben passer sig selv, imens du laver andre ting.

Brun dine ingredienser, tilsæt væske og kog derefter dine ingredienser op under låg i 2-5 min. Sæt derefter straks gryden med den kogende ret i ecokuben.

Lad det stå og hygge sig imens du er til sport med børnene, dyrker yoga, eller bare slapper af. Du behøver ikke at holde øje med ecokuben.

Fleksible spisetider! Ecokuben kan fint stå nogle timer og passe sig selv. Grøntsager koger ikke ud og retten bliver mere velsmagende jo længere den står.

Husk dog, at hvis temperaturen i retten kommer under 65 grader, er det en god ide, at retten koges op igen inden servering.

Se opskrifter og vejledende tilberedningstider i ecokuben her 

opskrifter Tilberedningstider

Hold din mad varm i ecokuben

Ecokuben er designet så den kan holde på varme/kulde i meget lang tid, helt uden at bruge energi i form af el.

Test har vist at 2 liter kogende vand, stadig er ca. 65 gr. varmt efter 3 timer i ecokuben*.

Ecokuben kan bruges med eller uden opvarmning af frøposer i mikroovnen, den holder lidt længere på varmen hvis frøposerne varmes op.

*Se testen her

 
Sådan gør du:

Hvis du har en mikroovn: Opvarm frøposerne (låg og bund) et minut i mikroovnen, læg en frøpose ned i bunden af ecokuben.

Placer en gryde eller skål med låg og varmt indhold i ecokuben. Læg ecokubens låg på og træk snorene lidt til for at lukke ecokuben til om din gryde eller skål.

Husk jo varmere udgangspunkt jo længere holder maden sig varmt. Det er bedst hvis grydestørrelsen passer nogenlunde til indholdet, dvs. at gryden er mindst 3/4 fyldt.

Outdoor living

Trekking, camping, sejlads, fiskeri eller anden form for udeliv

Ecokuben hjælper dig med at holde din mad varm eller dine drikkevarer kolde, når du er på tur.
Har du kun et blus, ecokuben holder pastaen varm, imens du tilbereder kødsovsen eller omvendt.

Du kan også bruge ecokuben som slow cooker, når du er på tur og dermed spare på gas, brænde eller strøm. Det eneste du behøver er at koge dine ingredienser op og derefter placere den kogende ret i ecokuben.

Ecokuben kan pakkes ned og er nem at have med.

Ecokuben isolerer rigtig godt og holder på varme / kulde i lang tid, også selvom man ikke lige har mulighed for at opvarme frøposerne i en mikroovn eller fryse dem ned.

Gæstemad

Kender du følelsen af at stresse rundt, inden der kommer gæster til middag. Fordi det sidste lige skal times, så alt maden er varm, når den skal serveres?

Med ecokuben i brug kan du hygge dig med gæsterne, når de kommer, og du behøver ikke stå i køkkenet.

Jeg placerer grøntsager/kartofler og sovsen i en ecokube, allerede inden gæsterne kommer. Det er fint varmt til servering, også efter at I har spist forretten.

Der skal ikke holdes øje med det. Der er ingen risiko for, at det koger over, eller brænder på, så længe det står i ecokuben.

Køletaske

Ecokuben holder dine drikkevarer kolde. Tag ecokuben med til stranden med kolde drikkevarer i. Læg frøposerne i fryseren et døgns tid inden, eller brug et køleelement. Placer de kolde drikkevarer og madpakken i ecokuben – og det holder sig koldt i timevis.

Hævning af gærdej

Ecokuben er eminent til lynhævning af gærdej. Varm de medfølgende frøposer op i mikroovnen to minutter ved ca. 1000W. Læg et låg over din skål med gærdej og placer den i ecokuben – dejen hæver hurtigt, og det nybagte brød er hurtigt klar efter en tur i ovnen.