Sådan bruges ecokuben

ecokuben har flere funktioner i køkkenet og i madlavningen. På denne side vil vi gøre dig klogere på, hvordan du kan gøre brug af din ecokube derhjemme, samt giver vejledning til den bedste tilberedningstid på forskellige retter og mad produkter.

Nem aftensmad

Hold maden varm

Køletaske

Hævning af gærdej

Nem og velsmagende aftensmad - der færdigtilbereder sig selv i ecokuben

Lav velsmagende og nemme gryderetter, grød eller suppe i ecokuben. Med ecokuben er der ingen chance for at det koger over eller brænder på.

Generelt gælder følgende fremgangsmåde:

  1. Brun dine ingredienser i gryden og tilsæt væske
  2. Kog retten under låg i 2-5 min
  3. Sæt straks gryden med den kogende ret i ecokuben. Du kan vælge at varme poserne med plantefrø fra ecokuben i mikroovnen, for at give endnu mere varme.
  4. Lad retten stå i ecokuben, imens du har tid til andre ting. Bemærk: det er vigtigt at der er låg på gryden eller skålen, for at holde på varmen. Det er bedst hvis gryden er mindst 3/4 fyldt.
  5. Efter den givne tilberedningstid er retten klar til serveringvelbekomme.

Husk dog, at hvis temperaturen i retten kommer under 65 grader, er det en god ide, at retten koges op igen inden servering.

Ecokuben tillader fleksible spisetider til den travle familie. For den kan sagtens stå nogle timer og passe sig selv. Kartofler og andre grøntsager koger ikke ud, pga. ecokuben giver en skånsom tilberedning. Derimod bliver retten mere velsmagende, jo længere tid den får lov til at stå i ecokuben.

Tilberedningstider opskrifter

hold din mad varm i ecokuben

ecokuben er designet til at kunne holde på varmen i meget lang tid, helt uden at bruge strøm eller gas. Den udnytter den isolerede varme fra gryden.

I samarbejde med studerende fra Aarhus Universitet har vi udarbejdet en test af ecokuben. Testen viste at to liter kogende vand stadig er ca. 65 gr. varmt efter tre timer i ecokuben. Se testen her.

I ecokuben er der to poser (låg og bund) med plantefrø, som du kan vælge at varme i mikroovnen, hvis du ønsker at varmen skal holdes lidt længere. Frøposerne skal bare have et minut i mikroovnen inden de igen bliver placeret i ecokuben.

ecokuben kan bruges med eller uden opvarmning af frøposer i mikroovnen, den holder længere på varmen hvis frøposerne varmes op.

 
ecokube - høkasse

Middagsselskab

Kender du følelsen af at stresse rundt, inden der kommer gæster til middag. Fordi det sidste lige skal times, så alt maden er varm, når den skal serveres?

Med ecokuben i brug er der tid til at hygge sig med sine gæster. Der skal ikke holdes øje med maden, for der er ingen risiko for, at det koger over eller brænder på, så længe maden står i ecokuben.

Tip: Normalt placerer vi grøntsager, kartofler eller sovsen i en ecokube allerede inden gæsterne kommer. Det er fint varmt til servering, også efter forretten er spist.

 

Outdoor living

Ved trekking, sejlads, fiskeri, camping eller andre former for udeliv kan ecokuben være en stor hjælp.

ecokuben hjælper dig med at holde din mad varm eller dine drikkevarer kolde, når du er på tur.

Du kan bruge ecokuben som slow cooker og dermed spare på gas, brænde eller strøm. Det eneste du behøver, er at koge dine ingredienser op og derefter placere den kogende ret i ecokuben.

ecokuben isolerer rigtig godt og holder på varme eller kulde i lang tid, også selvom du ikke lige har muligheden for at opvarme poserne med plantefrø i en mikroovn eller fryse dem ned.

ecokuben har et praktisk design med bærehåndtag, så den er let at transportere. Den er ikke større end en gryde, og kan foldes sammen og pakkes ned.

Tip: Har du kun et blus, kan ecokuben holde pastaen varm, imens du tilbereder kødsovsen eller omvendt.

Køletaske

ecokuben er også designet til at holde på kulde i lang tid. Den er derfor ideel at tage med på skovturen, strandturen eller den lange køretur.

For at ecokuben kan holdes kold, skal poserne med plantefrø (top og bund) i fryseren i et døgns tid, eller også kan du bruge et køleelement. Placer de kolde drikkevarer og madpakken i ecokuben – og det holder sig koldt i timevis.  

Hævning af gærdej

Ecokuben er eminent til lynhævning af gærdej. Varm de medfølgende frøposer op i mikroovnen to minutter ved ca. 1000W. Læg et låg over din skål med gærdej og placer den i ecokuben – dejen hæver hurtigt, og det nybagte brød er hurtigt klar efter en tur i ovnen.