LAV NEM MAD I HØKASSE OG ANDRE GODE TIPS

Din ecokube – Den Moderne Høkasse har flere funktioner i køkkenet og i madlavningen, og det er heldigvis ret nemt at bruge din høkasse. Den holder bl.a. din mad varm, og den kan også hjælpe med at reducere dit strømforbrug. Her på siden hjælper vi dig på vej og gør dig klogere på, hvordan du laver mad i ecokuben og vejleder dig til den bedste tilberedningstid på forskellige retter og fødevarer.

Naviger rundt her på siden:

Nem aftensmad Til middag og friluft som køletaske holder maden varm

Hjælper med nem aftensmad

Du kan nemt lave velsmagende og nemme gryderetter, grød eller suppe i din ecokube – den moderne høkasse. Og med ecokuben koger din mad hverken over eller brænder på.

Den generelle fremgangsmåde for at lave mad i høkasse er:

  1. Brun dine ingredienser i en gryde og tilsæt væske.
  2. Kog retten under låg i 2-5 minutter. Det er vigtigt, at retten er i kog og gennemvarm i den givne tid.
  3. Sæt straks gryden med den kogende ret i ecokuben.
  4. Lad retten passe sig selv i ecokuben, mens du har tid til andre ting. Det er vigtigt, at der er låg på gryden for at holde på varmen. Det er bedst hvis gryden er mindst ¾ fyldt, og minimum 1,5L indhold.
  5. Efter den givne tilberedningstid er retten klar til at blive serveret.
  6. Velbekomme!

Husk! Ifølge Fødevarestyrelsens anbefalinger bør temperaturen i retten ikke komme under 65°.
Se her i test, hvor længe ecokuben holder på varmen.

ecokuben gør det lettere for dig at have fleksible spisetider i en travl hverdag. ecokuben kan sagtens stå et par timer og passe sig selv og give dig tid til at lave andre ting. Kartofler og andre grøntsager koger ikke ud, fordi madlavning med høkasse giver en skånsom tilberedning. Din ret bliver faktisk mere velsmagende jo længere tid den får lov til at stå i ecokuben.

tilberedningstider ecokube varmetest

Til middagsselskabet…

Måske kender ud følelsen af at stresse rundt inden du får gæster til middag. Det skal nemlig times og tilrettelægges, så alt maden er varm, når den skal serveres.

Men du kan få lidt hjælp af ecokuben. Med en moderne høkasse til madlavningen slipper du for at stå i køkkenet, mens du har gæster. Du kan i stedet hygge og bruge tid sammen med dem, du har på besøg. Der skal nemlig ikke holdes øje med maden i høkassen, for der er ingen risiko for, at det koger over eller brænder på.

TIP: Vi placerer normalt grøntsager, kartofler eller sovs i en ecokube allerede inden gæsterne kommer. Maden er fint varm til servering – også efter forretten er spist.

… og til friluftsturen

Hvis du godt kan lide at tage ud i naturen, om det så er trekking, sejlads, fiskeri, camping eller andre former for udeliv, kan ecokuben også være en stor hjælp for dig. På turen kan ecokuben nemlig holde din mad varm eller dine drikkevarer kolde undervejs.

Du kan bruge ecokuben som en slow cooker, og dermed sparer du på gas, brænde eller strøm, mens du laver mad. Du behøver bare koge dine ingredienser op i en gryde, og derefter placere den i ecokuben.

Derudover har ecokuben et praktisk design med bærehåndtag, som gør den nem for dig at transportere rundt. Den er ikke større end en gryde, og kan nemt foldes sammen og pakkes ned, hvis du ikke har noget i den.

TIP: Hvis du kun har ét blus kan ecokuben holde din kødsovs varm, mens du laver pasta – eller omvendt.

Også som køletaske

Udover at holde din mad varm, er ecokuben også designet til at holde på kulde i lang tid. Derfor er den også ideel at tage med på skovturen, strandturen eller den lange køretur.

Placer et køleelement eller to i ecokuben sammen med madpakken og dine kolde drikkevarer. Så holder ecokuben det køligt i timevis.

Holder din mad varm

ecokuben er designet til at kunne holde på varmen i meget lang tid – helt uden at bruge strøm eller gas. Høkassen udnytter nemlig den isolerende varme fra gryden så din gryderet eller risengrød kan passe sig selv.

I samarbejde med to studerende fra Aarhus Universitet har vi udarbejdet en test af, hvor længe ecokuben holder på varmen. Testen viste, at to liter kogende vand stadig er ca. 65° varm efter tre timer i ecokuben. Se mere om testen her.

ecokuben SQUARE har en isolerende pude som låg, der holder varmen inde og nemt kan fjernes, når du sætter gryden i eller fjerner den. I bunden af ecokuben SQUARE er der en 2 cm tyk korkplade, som isolerer fra bunden og sikrer, at gryden står stabilt.

mangler du inspiration til opskrifter?