Høkassekogning tilberedningstid og vejledning

Hvordan virker ecokuben – den moderne høkasse?

Det er nemt at færdigtilberede mad i ecokuben. Man skal blot varme maden op på komfuret
og efter få minutter kan man sætte gryden ned i ecokuben.

Generelt gælder følgende fremgangsmåde:
1. Brun dine ingredienser i gryden og tilsæt væske
2. Kog retten under låg i 2-5 min
3. Sæt straks gryden med den kogende ret i ecokuben
4. Lad det stå og hygge sig (se nedenstående tilberedningstider), imens du har tid til at lave andre ting.

Vejledende tilberedningstider

Tilberedningstiden varierer alt efter grydestørrelsen, væskemængde og størrelse på kød eller
grøntsager.
Generelt gælder det, at tilberedningstiden i ecokuben er dobbelt så lang som på alm.
kogeblus. Vi anbefaler, at du bruger de vejledende tilberedningstider i starten, og ellers prøver
dig frem.

Retten må gerne stå længere tid i ecokuben – grøntsager koger ikke ud, og du får blot mere smag i retten.

HUSK: Hvis temperaturen i maden kommer under 65 grader, er det generelt en god ide at
koge retten op igen inden servering.

Vejledende tilberedningstider

Koges på blus

Placeres i ecokuben

Kartofler 2-5 minutter 30-60 minutter
Gryderetter med kylling i tern og grøntsager 5 minutter 1½ time
Gryderetter med svinekød i tern og grøntsager 5 minutter 2 timer
Gryderetter med hakket kød og grøntsager 5 minutter 1½ time
Risengrød 2-5 minutter 1½ -2 timer
Ris 2 minutter 40-50 minutter