MADLAVNING I HØKASSE: TILBEREDNINGSTID OG VEJLEDNING
Hvordan laver jeg mad i ecokube – Den Moderne Høkasse?
Det er heldigvis nemt at færdigtilberede mad i ecokuben. Du skal blot varme maden op på komfuret og efter blot få minutter kan du sætte gryden i ecokuben – den moderne høkasse, og så bliver maden selv færdigtilberedt i høkassen. Og det er uanset om du laver ris, kartofler eller risengrød i høkassen.
Den generelle fremgangsmåde for at lave mad i høkasse er:
- Brun dine ingredienser i en gryde og tilsæt væske.
- Kog retten under låg i 2-5 minutter. Det er vigtigt, at retten er gennemvarm og i kog i den givne tid.
- Sæt straks gryden med den kogende ret i ecokuben.
- Lad retten passe sig selv i ecokuben, mens du har tid til andre ting. Det er vigtigt, at der er låg på gryden for at holde på varmen. Det er bedst hvis gryden er mindst ¾ fyldt, og minimum 1,5L indhold.
- Efter den givne tilberedningstid er retten klar til at blive serveret.
- Velbekomme!
Vejledende tilberedningstider i høkasse
Tilberedningstiden kan variere alt efter størrelsen på gryden, mængden af væske i gryden, og størrelse og mængde af kød eller grøntsager.
Vi anbefaler, at du bruger de vejledende tilberedningstider i starten, og derefter kan du prøve dig frem og se, hvad der virker bedst i din husholdning.
Din ret må gerne stå længere tid i ecokuben. Grøntsager og kartofler i høkasse koger ikke ud, og du får blot mere smag i retten af at den står og passer sig selv.