Om os - bag om ecoinvent

Nyt brand – bæredygtige produkter til hus og hjem.

Vi er et helt nyt Dansk brand. Vi udvikler bæredygtige kvalitetsprodukter med unikke detaljer og smarte løsninger på hverdagens små problemer. Vores produkter gør en forskel i hverdagen for dig, og samtidig skåner vi miljøet på både den korte og den lange bane.

Lidt med godt! 

Hos ecoinvent finder du ikke tusindvis af produkter. Vores produkter er unikke, og bliver fremstillet i mindre serier af små leverandører i Europa. På denne måde sikrer vi en høj kvalitet, og at der ikke bliver overproduceret.

Naturmaterialer

ecoinvent er startet med en filosofi, der siger, at vi alle kan gøre en forskel for miljøet. Alle produkter fra ecoinvent er produceret i bæredygtige naturmaterialer med respekt for natur og miljø. Vi bruger materialer der er Oeko-Tex 100 certificerede eller økologiske, da vi gerne vil være sikre på, at der ikke er brugt nogen skadelige stoffer under bearbejdningen og produktionen af stoffet. Og at produktionen foregår på en måde, så det ikke skader natur og miljø.
Vælger du et produkt fra ecoinvent, gør du en forskel – både for din dagligdag og for miljøet.

Inspiration fra gammel tid

Back to basics – vi bruger fortrinsvis hør og uld, som er kendt helt fra gammel tid som meget slidstærke materialer, der holder, og ofte gik i arv imellem generationer. Dermed gør vi op med ”køb og smid væk-kulturen”. Hør dyrkes miljøvenligt i Europa uden kunstvanding og vi kan samtidig undgå lang og forurenende transport.
Vi udvikler løbende nye produkter i takt med efterspørgslen.

hvem står bag ecoinvent

Maibritt Hansen ecoinvent

Maibritt Hansen
ecoinvent

Mit navn er Maibritt Hansen, og det er mig der står bag ecoinvent. Jeg har altid haft en drøm om at kunne gøre en forskel, og har aldrig været i tvivl om, at ”mit projekt” skulle være bæredygtigt. I 2017 var jeg klar – jeg sagde mit job op, og startede ecoinvent.

Jeg har vidst fra starten af, at jeg gerne ville udfordre min sans for det kreative, samtidig med, at jeg brænder for at gøre en forskel og skabe noget der giver mening. Jeg holder meget af naturen, og går op i, at vi skal passe på vores klode, så vores efterkommere i mange generationer fremover, også kan få glæde af den.

Det første produkt ecokuben

Ideen bag ecokuben, startede med, at vi gentagne gange fik kold mad. Det skete især når vi sad ude og spiste om sommeren, eller når der var mange gæster til spisning. Maden blev kold før alle havde fået, eller også blev jeg stresset af, at skulle holde alle gryder i kog indtil sidste øjeblik inden servering.

Efterhånden som ideen tog form bliv jeg klar over, at ecokuben kunne designes til andre formål end blot at holde maden varm. Den er især god til at færdigtilberede mad (ligesom en slowcooker) og kan også holde på kulde i meget lang tid, helt uden at bruge energi i form af el.

Herhjemme er ecokuben blevet en daglig hjælper, der bl.a. hjælper os i hverdagen med at spare tid på madlavning, leve sundt og skåne miljøet. På bloggen ligger jeg jævnligt opskrifter på sunde og lækre retter op, som du kan bruge til inspiration til høkassekogning i ecokuben.

Udover ecokuben har jeg designet andre bæredygtige produkter under serien ”WE CARE about tomorrow”, som også er fremstillet efter samme princip i 100 % naturmaterialer og i samme høje kvalitet. Der er stadig flere bæredygtige produkter på tegnebrættet, så bliv ved med at følge med.

Det er svært at ændre vaner og levevis, men hvis man starter i det små med en ting ad gangen, så går det lettere. Jeg håber, at du har mod på at prøve noget nyt. Derved kan du være med til at gøre en forskel og hjælpe med at bevare vores dejlige klode – så også vores børn, børnebørn og mange flere generationer fremover, kan få glæde af den.

Jeg håber, at du får glæde af vores produkter og at de gør en forskel for dig i din hverdag.

De bedste hilsner