En anderledes græskarsuppe med smæk på smagen og noget for øjet
4 personer:
Tilberedningstid: ca. 30 min + ½-1 time i ecokuben
ecokuben – den moderne høkasse tilbyder fleksible spisetider:
Som alt madlavning i en høkasse kan retten stå længere tid i ecokuben indtil familien er klar til at spise.
Ingredienser:
300g kyllingebryst
1 løg
2 gulerødder
1 fed hvidløg
½ chili
1/4 tsk. cayennepeber (bare et lille drys)
1 lille Hokkaido græskar
5 -7 dl grøntsags bouillon (eller så det dækker ingredienserne i gryden)
2 dl mælk
1 lille dåse majs
1 håndfuld dild.
2 spsk. hvedemel
olie til stegning
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skær kylling i tern
Pil løget og skær det i tern
Skær gulerødder i små tern
Hak hvidløg og chili fint
Skræl græskarret, fjern kerner og skær det i store tern
Sauter kyllingebryst i gryden med olien, skru ned for varmen, tilsæt derefter løg, hvidløg, ceyennepeber og gulerødder og sauter ved middel varme. Det skal ikke tage farve.
Tilsæt mel og rør rundt
Tilsæt græskar, majs, chili og bouillon
Smag til med salt og peber
Bring det i kog og lad det simre under låg i ca. 2 minutter
Placer derefter gryden i ecokuben og luk ecokuben godt til. Lad det stå i ca. ½ -1 time i ecokuben
Når i skal spise tages gryden ud af ecokuben og mælk og dild tilsættes. Suppen bringes i kog i et minut og du har en dejlig suppe klar til servering.
Tip: Kyllingen kan fint udelades hvis du ønsker en vegetarsuppe. Suppen kan tilsættes lidt limesaft.
Velbekomme
ecokuben den moderne høkasse.
Sparer både tid og energi - lær mere om høkassekogning her: ecokuben, den gl. dags høkasse i nye klæder | ecoinvent