Livret med spidskålspasta

En fedtfattig ret som smager herligt, og så har jeg ladet mig fortælle, at spidskål er rig på C-vitamin og fyldt med mættende kostfibre. Jeg kan godt lide spidskål, fordi den er meget mild i smagen i forhold til mange andre kåltyper. Jeg syntes, at dette er en god og mættende ret, som ligger let i maven. Denne ret er en ”all in one” ret – du skal ikke tænke på at lave tilbehør ved siden af. 4 personer Tilberedningstid: ca. 15 til 20 min. + 1 time i ecokuben Grydestørrelse på ca. 3L passer til denne ret
Ingredienser: 400 g. svinekød i strimler – her har jeg brugt fersk skinkekød 1 lille spidskål ca. 400 g. 400 g. bagekartofler – alm. kartofler kan også bruges 3 store gulerødder 1 tsk. karry – mellemstærk 5 dl. grøntsagsbouillon 2 ts. salt peber 1-2 spsk. olie til stegning
Fremgangsmåde: Skær kød i tynde strimler Skær spidskål i tynde strimler Skær kartofler i stave – som pomfritter Sauter kød og karry i gryden ved middel varme Tilsæt kartofler og gulerødder – vend dem sammen med kød og karry Tilsæt spidskål og bouillon Smag til med salt og peber Bring det i kog og lad det koge under låg i ca. 5 minutter til alt er gennemvarmt. Placer gryden i ecokuben og luk ecokuben godt til. Lad retten stå i ca. 1 time i ecokuben imens du laver andre ting. Ecokuben passer sig selv, du skal ikke holde øje med den. Du/I kan spise når det passer ind. Retten kan fint stå i ecokuben i 2- 3 timer uden at blive kold. Husk dog at det er en god ide at varme retten igennem på blusset igen, hvis temperaturen er kommet under 65 grader. Tip: Du kan bruge svinekød i tern i stedet – forlæng da tiden i ecokuben med ca. ½ time