Langtidstilberedt Gourmet kødsovs med rødvin

Langtidstilberedt Gourmet kødsovs med rødvin
Denne kødsovs er langtidstilberedt og får dermed masser af god smag – Rødvin og balsamico giver en super lækker ekstra dimension til retten.

Gourmet kødsovs

Advarsel – man bliver afhængig… :o) 

Ingredienser – 4 personer

4-500 gram hakket oksekød
1 stort eller 2 små løg
1 revet gulerod
2-3 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. koncentreret tomat purre
1 deciliter god rødvin
2 deciliter bouillon høns eller okse (en terning kan fint bruges)
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
1 tsk. basilikum
½ chili finthakket ikke for stærk – den må ikke være så stærk at den bliver dominerende i retten
1 spsk. balsamico
salt
Peber

Fremgangsmåde

Hak løg groft

Pres eller hak hvidløg fint

Riv guleroden groft

Hak chili fint

Brun det hakkede oksekød i olie ved høj varme, det skal være godt brunt og have en god stegeskorpe

Skru ned for varmen og tilsæt grøntsager: løg, hvidløg, gulerod og chili

Tilsæt oregano, basilikum og paprika

Grøntsagerne skal ikke have farve, de skal bare svitses med et par minutter til løgene er klare.

Tilsæt derefter balsamico, rødvin, flåede tomater, tomatpuré og bouillon

Bring det i kog og smag til med salt og peber

Lad retten koge i 2 minutter og placer den i ecokuben i mindst 1 time – gerne i op til 3 timer

Når retten står i ecokuben får den en super god smag

Husk lige at koge retten op igen hvis den er kommet under 65 grader.

Serveres med et drys persille og en god pasta

Velbekomme

Skriv en kommentar