Paella i ecokube

Opskrift på paella i ecokube

Rigtig lækker og smagfuld paella med kylling og chorizo tilberedt i ecokube. 

Af: Kasper Schaadt Hansen

Inspiration: ”opskrift på paella med kylling og rejer”, af ”Louises madblog”

6 personer

Tilberedningstid: ca. 1 time + 40 min. i ecokuben

Ingredienser:

3 Løg
4 Fed hvidløg
1 Rød peber
250g Chorizo eller anden krydret pølse
500g Risottoris
3 dl Hvidvin
400 ml Hakkede tomater (1 ds)
5-7 dl hønsebouillon (alt efter hvad der er plads til i gryden ?)
1 spsk. Gurkemeje (alternativt safran)
100 g Frosne ærter
500 g ”pulled” kyllingelår
100-200 g rejer (kan undlades)
Salt & peber
Olivenolie til stegning

Serveres med: Stegt polenta eller frisk baguette

Fremgangsmåde:
Smør kyllingelår ind i salt og ”massér” derefter med olivenolie. Bag i et fad ved 200 grader i 40-45 minutter i ovnen.

”Pil” kyllingen, og skær stykkerne ud i små stykker. Stil til siden.

Hak løg og hvidløg fint.

Skær Chorizo og peber i små stykker.

Opvarm olie i din gryde som passer til Ecokuben og svits løg og hvidløg ved middelhøj varme.

Hæld peberfrugt og chorizo ved, og steg til chorizoen begynder at udgiver olier.

Tilsæt risottorisene, og steg med i et par minutter.

Når det som har sat sig i bunden af gryden, begynder at tage farve, tilsættes hvidvin, hakkede tomater og hønsebouillon.

Tilsæt de frosne ærter.

Kog retten op i 2 minutter, sæt låg på, og placer gryden i din Ecokube.

Gå en tur med hunden, tag et spil 500, eller se et afsnit af din yndlingsserie, i 40 minutter, imens du venter på at din paella tilbereder færdig.

Tag gryden ud af ecokuben. Tilsæt de optøede rejer samt kyllingen til retten, og rør rundt.

Velbekomme ?

TIP: Spar på strøm og co2 udledning ved at koge kyllingelårene møre i ecokuben i stedet for at bruge ovnen.

Brun kyllingelår i en gryde i olie, tilsæt 1½ l. vand og kog lårene i 10 min. Sæt gryden med det kogende indhold i ecokuben i 1 time og 25 minutter.

 

Er temperaturen i retten kommet under 65 grader anbefales det at koge retten op inden servering.

Skriv en kommentar