Denne ret er meget velsmagende og nem at lave.
Da jeg lavede denne ret, sprang jeg over hvor gærdet er lavest og brugte en pose groftskårne rodfrugter fra frost – det blev alligevel super lækkert.
4 personer
Ingredienser
400 g oksekød i tynde strimler (bov er fint til formålet)
550 gram groftskårne rodfrugter fra frost
1 fed hvidløg
2 løg
4-5 mellemstore kartofler
2 laurbærblade
1 spsk. timian
1 dåse hakkede tomater
1-2 dl vand
½ okse bouillon terning
½-1 dl rødvin
Smør eller olie til stegning
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skær løg i grove tern
Pres eller hak hvidløget fint
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern (samme str. som rodfrugterne)
Skær kødet i tynde strimler og brun det i olie eller smør ved høj varme
Tag kødet op af gryden når det har fået en stegeskorpe
Skru ned for varmen og braiser løg og hvidløg. Tilsæt derefter alle rodfrugter og krydderier
Tilsæt vand, bouillonterning og vin – væsken skal kun lige dække ingredienserne i gryden
Bring det hele i kog og smag til med salt og peber. Lad retten koge i 5 minutter under låg.
Placer den kogende ret i ecokuben og lad det stå og færdigtilberede i 1½ time.
Husk smagen bliver kun bedre hvis retten står længere.
Hvis retten står så længe at temperaturen kommer under 65 grader så tilrådes det at koge den op igen inden servering.
Tip: Lidt bacon og et drys cayennepeber vil ikke gøre retten ringere :o)
ecokuben den moderne høkasse.
Sparer både tid og energi - lær mere om høkassekogning her: ecokuben, den gl. dags høkasse i nye klæder | ecoinvent