Gryderet med oksekød og rodfrugter

Denne ret er meget velsmagende og nem at lave.

Da jeg lavede denne ret, sprang jeg over hvor gærdet er lavest og brugte en pose groftskårne rodfrugter fra frost – det blev alligevel super lækkert. 

 

4 personer

Ingredienser

400 g oksekød i tynde strimler (bov er fint til formålet)

550 gram groftskårne rodfrugter fra frost

1 fed hvidløg

2 løg

4-5 mellemstore kartofler

2 laurbærblade

1 spsk. timian

1 dåse hakkede tomater

1-2 dl vand

½ okse bouillon terning

½-1 dl rødvin

Smør eller olie til stegning

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skær løg i grove tern 

Pres eller hak hvidløget fint

Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern (samme str. som rodfrugterne)

Skær kødet i tynde strimler og brun det i olie eller smør ved høj varme

Tag kødet op af gryden når det har fået en stegeskorpe

Skru ned for varmen og braiser løg og hvidløg. Tilsæt derefter alle rodfrugter og krydderier

Tilsæt vand, bouillonterning og vin – væsken skal kun lige dække ingredienserne i gryden

Bring det hele i kog og smag til med salt og peber. Lad retten koge i 5 minutter under låg.

Placer den kogende ret i ecokuben og lad det stå og færdigtilberede i 1½ time. 

Husk smagen bliver kun bedre hvis retten står længere.

Hvis retten står så længe at temperaturen kommer under 65 grader så tilrådes det at koge den op igen inden servering.

Tip: Lidt bacon og et drys cayennepeber vil ikke gøre retten ringere :o)

 

Skriv en kommentar