Hjemmelavet yoghurt i ecokube

Det er super nemt at lave sin egen yoghurt, og så smager den bare himmelsk. Ud over at den bliver cremet og har en mild og lækker smag, så ved man også hvad der er i. Den milde smag gør også at yoghurten er en favorit hos børn (og voksne) der ikke bryder sig om den syrlige smag.
Man kan lave yoghurten af både sød- let eller skummet mælk. Jeg bruger økologisk mælk, men man kan også bruge konventionel mælk. Dog er det bedst hvis den starter-yoghurt man bruger er en økologisk yoghurt.
Tilberedningstid: 15 min + 6 – 8 timer i ecokuben
Ingredienser:
1 liter økologisk mælk – det mest friske du kan få fat i
1 dl. økologisk yoghurt naturel
Fremgangsmåde:
Varm mælken op til lige under kogepunktet 80-90 °C
Tag gryden fra varmen og køl mælken ned til ca. 45 gr – det passer ca. hvis du kan holde en lillefinger i og det føles varmt. Jeg bruger gerne et stegetermometer.
Varm ecokubens frøposer i mikroovnen i 1½ minut og placer dem i ecokuben
Rør herefter 1 dl yoghurt i mælken og placer straks gryden med låg i ecokuben Yoghurten er klar efter ca. 6 – 8 timer. Rør den op så den bliver sammenhængende og put den i køleskabet.
Server med din yndlings drys, frisk frugt, nødder eller andre lækre ting.
Du kan også dræne den igennem et klæde til græsk yoghurt. Tip:
Tag en deciliter fra så du har starter-yoghurt til næste portion hjemmelavet eco-yoghurt. Det kan evt. fryses ned hvis der går mere end 3-4 dage imellem du laver yoghurt.

Skriv en kommentar