Hyldeblomstsaft – duften af Dansk sommer

Opskrift på skøn hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er super nemt at lave, bare man har lidt tålmodighed, da det skal trække i 3 dage, inden man kan nyde den lækre saft.

Ingredienser:

Ca. 55 store hyldeblomstskærme

2 l. vand

1,2 kg. sukker

4 tsk. citronsyre (til levnedsmiddelbrug)

3-4 økologiske citroner

 

Fremgangsmåde:

Pluk hyldeblomsterne og ryst dem så de er fri for små dyr.

Klip det meste af stilkene af og put blomsterne i et par store glas eller en stor gryde.

Skær citronerne i skiver og put dem ned til hyldeblomsterne. 

Drys citronsyre på hyldeblomster og citroner. 

Opløs sukker i vandet og kog sukkerlagen op. Hæld den kogende sukkerlage på citroner og hyldeblomster.

Rør blandingen lidt rundt med en grydeske og sæt det på køl i 3 dage. 

Si saften igennem et klæde.

Da der ikke er konserveringsmiddel i denne opskrift, skal saften opbevares på køl, og drikkes inden for få dage eller puttes i fryseren. Her kan man bruge isterningebakker eller plastflasker.

Den færdige saft blandes op med vand efter smag – ca. i forholdet 1:4.

499,00 DKK inkl. moms
249,00 DKK inkl. moms
99,00 DKK inkl. moms
69,00 DKK inkl. moms

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *