Rabarberkage med smuldrelåg

Maj måned betyder friske rabarber! Den fine sarte smag af rabarber er for mig ensbetydende med forår. Her får du opskriften på en gammel klassiker Rabarberkage med smuldrelåg – eller crumble som det så fint hedder nu om dage :o)

4-6 personer

Ingredienser:

500 g. rabarber i 1 cm stykker

1 spsk. kartoffelmel 

½ dl. sukker – ca. 50g. (hvis du ikke er til let syrlige kager så tilsæt mere sukker op til ½ dl. mere)

1 stor tsk. vaniljesukker

Smuldrelåg:

1½ dl. hvedemel – ca. 70 g.

1½ dl. havregryn – ca. 70 g.

½ dl. sukker ca. 50 g. 

100 g. smør eller margarine

Cremefraiche til servering

 

Fremgangsmåde:

Skyl rabarber, skær dem i 1cm stykker og put dem i et ildfast fad.

Bland rabarberne med 1½ tsk. kartoffelmel, ½ dl sukker og 1 tsk. vaniljesukker. Sørg for at det er blandet jævnt sammen.

Smuldrelåg:

Bland mel havregryn og sukker i en skål.

Skær smør eller margarine i skiver og bland (smuldre) det hele godt sammen med hænderne.

Fordel melblandingen over rabarberne.

Bag kagen i ovnen i 30-35 min ved 200 grader varmluft. Kagen skal være gyldenbrun oven på, og man kan se at rabarbersaften bobler i siderne.

Server med kold cremefraiche.

Velbekomme! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *