Skipperlapskovs i ecokube

En skøn gammel klassiker!

Skipperlabskovs menes oprindeligt at stamme fra England. Historien siger også at det var fattigmandskost. Ordet skipper er antageligt kommet til fordi det er en praktisk ret der er nem at lave når man er til søs, og derfor har den været meget brugt blandt søfolk i gamle dage.
Det er en slags stuvning der består af en grov kartoffelmos med kød. Den har en rigtig lækker smag da kartoflerne er kogt sammen med kødet og krydderier.

I denne opskrift bruger jeg hakket oksekød for at gøre retten så nem og tidsbesparende at tilberede så mulig, uden at gå på kompromis med smagen.

4 personer
Tilberedningstid 15 min. + 2 timer i ecokuben
Denne ret passer til en 2½- 3L. gryde
Ingredienser

500 g hakket oksekød
1 løg
7dl vand
1 kg melede kartofler
2-3 laurbærblade
½ spsk. hele peberkorn
1 spsk. salt

Tilbehør: rødbeder og ristet rugbrød med smør
Pynt med purløg eller persille på toppen

Fremgangsmåde
Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i små tern af ca. 2×2 cm eller mindre.
Skær løg i tern
Sauter det hakkede kød let i en gryde sammen med løg.
Tilsæt 1 l vand.
Tilsæt kartofler.
Tilsæt salt, peberkorn og laurbærblade. Kom evt. peberkorn i et kaffe/the filter hvis du ikke bryder dig om at have dem hele i retten. Laurbærblade og peberkorn i kaffefilteret kan nemt fiskes op når retten er færdig.
Bland det hele sammen og bring det i kog. Lad retten koge i et par minutter under låg til alt er gennemvarmt.
Tag gryden fra varmen og placer den straks i ecokuben. Sørg for at ecokubens låg lægger godt til grydelåget så varmen ikke slipper ud.
Lad din skipperlabskovs koge færdig i ecokuben i minimum 2 timer – gerne en time længere, det bliver den kun bedre af.

Hvis retten ikke er helt jævnet når du tager den ud af ecokuben, kan den koges 5 minutter under omrøring på blusset så koger kartoflerne lidt mere ud og jævner retten.

Drys med purløg eller persille og server med rødbeder og ristet rugbrød med smør

Husk at hvis temperaturen kommer under 65 grader er det en god ide at koge retten igennem på blusset inden servering. For at undgå evt. uønskede bakterier.

Tips
Melede kartofler sælges ofte under betegnelsen ”bagekartofler” i dagligvarebutikker. Du kan også bruge almindelige kartofler, men de koger ikke til mos og jævner retten så godt som de melede gør.

Hvis retten er lidt tynd, så kan den koges 5 minutter under omrøring, på blusset, efter du har taget den ud af ecokuben. Så koger kartoflerne lidt mere ud og jævner retten.

Traditionel version: Hvis du gerne vil have en mere traditionel version af skipperlabskovs kan du bruge oksekød i tern i stedet for hakket oksekød. I så fald skal du lade kødet koge på blusset ca. 20 minutter i vandet med krydderierne, inden du tilsætter kartofler og koger hele molevitten op igen. Når retten koger igen, sætter du straks retten i ecokuben og lader den koge færdig i min. 2 timer.

Husk at sætte ecokubens låg på med det samme! (Her er den vist uden låg, så du kan se hvordan det ser ud)

Stof i metermål

Hørstof blå

DKK 179,00 inkl. moms
Ny

Ulddyner fra Marcusholm

Ulddyne 140×200

DKK 1.990,00 inkl. moms
Ny
DKK 199,00 inkl. moms
Ny
DKK 199,00 inkl. moms
Ny
DKK 199,00 inkl. moms
Ny

Ulddyner fra Marcusholm

Ulddyne 140×220

DKK 2.175,00 inkl. moms
Ny
DKK 999,00 inkl. moms
Ny
DKK 999,00 inkl. moms